måndag 20 januari 2014

Snygg bagatell från elitserien

Pontus Sjödahl försatte inte chansen. Foto: André Nilsson

André Nilsson har haft godheten att mejla över en ”snygg bagatell” från en elitseriematch utkämpad igår (rond 6, spelad i förväg).

Pontus Sjödahl, Västerås SK – Tommy Andersson, Burgsvik Alva SK
Svart drar


Svart har krånglat sig ur ett svårt läge och efter 35...Tad7! står han bara aningen sämre. Men i tidsnöden går Andersson fel, vilket Sjödahl direkt utnyttjar.
35...Ted7? 36.Tf6+ Ke5 37.Ke2!


37...Te7
Oops! På 37...Txd3 följer 38.f4+ Ke4 39.Te6 matt.
38.Td5+ Ke4 39.f3 matt
(Kommentarer av André Nilsson)

* * * * *

NICLAS HEDIN:
Om du ska ut och resa med Norwegian, spana då in deras in-flight magazine som innehåller en artikel om Magnus Carlsen. I den kan man läsa att Magnus utsetts till en av världens sexigaste män av Cosmopolitan. Man får också höra från mästaren själv att det är en dålig idé att prata schack om man ska ragga upp honom på krogen. Vad man istället ska prata om för att väcka hans intresse förtäljer dock inte historien. Jag kan också av egen erfarenhet bifalla Magnus. Att över huvudtaget nämna schack på krogen är ingen framgångsrik strategi, tyvärr. Jag kan inte heller rekommendera att inkludera schack i sin Firstdate.com-profil. Därför har jag istället lagt till: ”Jag utövar samma sport som världens sexigaste man.”