fredag 15 april 2016

Kommentatorer i delad ledning

Nigel Short mot Sophie Milliet. Foto: bangkokchess.com

Det verkar som om Nigel Short tar Bangkok Open med en klackspark. Före rond 6 ställde han upp i ett slags boxningsspektakel med fransyskan Sophie Milliet, och sedan förlorade han mot en spelare från Burma. Det var den andra förlusten för honom.

Under ett par ronder i kandidatturneringen var det Jan Gustafsson och Loek van Wely som svarade för kommentarerna på Chess24. Nu delar de ledningen i Bangkok efter sex ronder på 5,5 poäng. Och de drabbar samman i rond 7. Snabb remi? Tror inte det.

Björn Ahlander bröt sin remirad på bästa tänkbara sätt: vinst och 4,5 poäng. I rond sju möter Björn den 15-årige kinesen Nie Xinyang.

Partierna genomspelbara
Resultat rond 6
Poängställningen

* * * * *

Lille. Inför sista ronden i Luc Open delar Erik Blomqvist ledningen med tre andra spelare. Kvartetten finns på de båda toppborden i slutronden: Erik Blomqvist–Sergej Fjedortjuk och G A Stany–Gyula Pap. Poängställningen.

Jersey. I torsdagens dubbelrond i Jersey Open mötte Tiger Hillarp Persson de två andra stormästarna i turneringen, Simon Williams och Mark Hebden. Det blev remi respektive förlust. Med två ronder kvar leder Hebden en halv poäng före Williams. Poängställningen.

För kompletta resultatredovisningar: det finns länkar under Aktuella turneringar i den oumbärliga högerspalten.