torsdag 7 april 2016

Prisutdelare: Nils Grandelius

Nils Grandelius i Svedala sporthall. Foto: Bengt Kvisth

Det har även funnits tid för avkoppling under Nils Grandelius uppladdning inför Norway Chess tillsammans med Evgenij Agrest i Svedala. Igår fanns de med bland åskådarna till damernas SM-semifinalmatch 2 (bäst av 5) mellan Svedala Volleybolklubb och Örebro Volleybollsällskap. Svedala vann med 3–1 och det var god stämning på läktaren när Nils klev in på innerplan och delade ut priser till bästa spelare i respektive lag. Dessförinnan presenterades Nils av speakern.

Magnus Carlsen har förlagt sin uppladdning till Spanien där han är tillsammans med sina sekundanter Peter Heine Nielsen och Laurent Fressinet.

Sergej Karjakin har lämnat återbud till Norway Chess, ett besked som kom via ryska schackförbundet onsdag eftermiddag. Det har naturligtvis väckt förstämning hos arrangören som påpekar att Karjakin inte bara kan springa ifrån det kontrakt som han har signerat. Skälet som angavs var ändrade planer inför VM-matchen i november. Det blir alltså inte någon liten förmatch i Stavanger. Och Nils får förbereda sig för en annan motståndare än Karjakin. I dagsläget är det oklart vem som spelar i stället för VM-utmanaren.