måndag 13 juni 2016

Inför SM i Uppsala

Framdukat till spel i Teplice, Tjeckien. Foto: tepliceopen.cz

Jag har gett mig ut med ljus och lykta i jakt på svenska spelare i utländska turneringar och funnit några av dem som ska vara med i SM-gruppen i Uppsala. Kom ihåg var du läste om detta först.

Pia Cramling har dragit i väg till England, närmare bestämt till Crown Plaza Gatwick, där hon deltar i Checkmate TV Show arrangerad av ett produktionsbolag med Simon Williams som programledare. Det handlar om halvtimmespartier och i turneringen möter hon Richard Rapport, Maxim Rodshtein, Nigel Short, Aryan Tari, Anna Muzytjuk, Maria Muzytjuk, Alexandra Kosteniuk, David Smerdon och Elisabeth Pähtz. Pia är lägst rankad i det sällskapet. Skoj om det hela så småningom dyker upp i en svensk tv-kanal.

Erik Blomqvist och Jonathan Westerberg är i Tjeckien där de deltar i Teplice Open. De har inlett med programenliga vinster i de två första ronderna. De hårda prövningarna ligger framför dem. Direktsändningslänken är som synes på plats i den oumbärliga högerspalten.

Tom Rydström är med i en IM-turnering i Budapest där han är andrerankad. Inför dagens slutrond ligger han också på andra plats en poäng efter topprankade serben Zlatko Ilincic. Tom förlorade det inbördes mötet i gårdagens rond.

Det är en månad kvar till SM i Uppsala. I SM-gruppen spelar:

Nils Grandelius 2643
Hans Tikkanen 2535
Tiger Hillarp Persson 2518
Erik Blomqvist 2515
Jonny Hector 2514
Axel Smith 2509
Jonathan Westerberg 2498
Pia Cramling 2474
Daniel Semcesen 2450
Tom Rydström 2328