onsdag 19 oktober 2016

Uppladdning inför VM-matchen

Peter Heine Nielsen och Magnus Carlsen på löpbandet. Foto från Magnus Carlsens Facebook

Det är tjugotre dagar kvar till första VM-partiet i New York. I förrgår drog VM-utmanaren Sergej Karjakin i väg till USA med sitt följe och nu har de installerat sig i Miami för de sista veckornas uppladdning. På en presskonferens i Moskva före avresan ville Karjakin inte avslöja vilka sekundanter som åker med till VM-matchen. Det finns nog en och annan paparazzofotograf i Miami som kommer att avslöja det.

Det är ingen hemlighet att Peter Heine Nielsen hänger med Magnus Carlsen till New York. Carlsen vill inte avslöja mer än så vad gäller sina sekundanter. Numera är det ju så att de flesta sekundanter i dessa sammanhang inte följer med till spelplatsen utan tjänstgör på annat håll. Det finns ju Skype.

Denna video från Carlsens hårda uppladdning i Washington Square Park i New York lades upp på Youtube för två veckor sedan. Bland åskådarna ser vi Magnus vän Liv Tyler – båda har agerat fotomodeller för G-Star Raw – och hans manager Espen Agdestein. Världsmästaren verkar avspänd. Det ska nog gå bra.