torsdag 18 mars 2010

Korrschack nummer 1/2010

Korrschack nr 1/2010 har distribuerats till medlemmarna i SSKK. Ur innehållet:

Vägen till SM-guldet
Nyblivne Sverigemästaren Eric Nylander bjuder på en guidad tur längs den spännande vägen till SM-guldet. Han har bland annat kommenterat sitt enda förlustparti och partiet som gav turneringsvinsten.

Korrlandskampen Norge–Sovjetunionen
I andra delen av artikeln om Sovjetunionens landskampsdebut i korrvärlden finns ett antal kommenterade partier. Tidens tand och datorernas intåg har inte gjort dessa partier mindre intressanta. Den som uppskattar en omväxlande kamp med mänskliga missar och snilledrag får sitt lystmäte.

Lägesrapport från Stefan Winge
I Korrschack nr 1/09 skrev Stefan Winge om sin kamp om VM-titeln. Då som nu återstår ett avgörande parti mot Guillermo Toro. För ett år sedan uppskattade Winge sina chanser att vinna det partiet och därigenom bli världsmästare till 50 procent. Han menar i denna lägesrapport att den procentsatsen fortfarande gäller.

Genom att bli medlem i SSKK – 490 kr för seniorer, 245 kr för juniorer till SSKK:s plusgirokonto 52052-8 – får du Korrschack fyra gånger om året och kan ta del av ett stort turneringsutbud nationellt och internationellt med serverspel.