onsdag 21 november 2007

Tidskrift för Schack nr 7/2007

För några dagar sedan rapporterade våra massmedier om en större jordbävning i norra Chile. Johan Hellstens hemstad Arica i nordligaste Chile undgick förödelsen, men i den delen av världen är naturkatastrofer av det slaget inte ovanliga. I en artikel i senaste numret av Tidskrift för Schack berättar Johan om sin turneringsseger i Santiago nyligen och i artikeln nämner han ett evenemang som han fick inbjudan till ett par månader tidigare:

"I augusti kom det en inbjudan till en öppen turnering i Lima, men just i den perioden hade jag fullt upp med förberedelserna med universitetslaget inför de nationella mästerskapen i slutet av månaden. Det är jag i efterhand mycket lättad över, inte därför att det gick speciellt bra för mina elever, utan med tanke på den starka jordbävning (8 på Richterskalan) som drabbade Peru vid samma tidpunkt. Hundratals dödsfall, stor förödelse och allmänt kaos blev facit av den katastrofen."
Läs Johans artikel i TfS nr 7, som också innehåller ett stort reportage från VM-turneringen i Mexico City. Där finner du också Johan Furhoffs reportage från Folkschackfestivalen i Täby, Ingemar Johanssons artikel "Schack och liv hos Marcel Duchamp", den av Axel Smith arrangerade duellen mellan Hans Tikkanen och Nils Grandelius, Jonas Erikssons intervju med nyblivne stormästaren Pontus Carlsson, artiklar om Ungdoms-EM i Sibenik, Skollags-NM i Lund, Hallstahammar Open och Skol-SM i Linköping m.m. Och om du inte redan gör det: Prenumerera på TfS!