måndag 16 juni 2008

Kombination 15

Andrei Istratescu – Peter Acs
Ungerska lagmästerskapet 2007-08

Vit drar
Lösningen kommer i morgon

Det finns en stormästare som bor i Sverige och är lagkompis med Judit Polgar i en utländsk liga. Vad heter spelaren och vilken liga talar vi om? Den frågan skulle jag kunna bifoga till dagens kombination, men eftersom jag redan har antytt att det rör sig om ungerska lagmästerskapet, så är väl den delen av svaret rätt uppenbart. En ledtråd till: han spelar också med i elitserien. Och nu vet väl alla att jag talar om Vasilios Kotronias, Skara SS - och Budapestklubben Aquaprofit NTSK. Säsongen 2007-08 spelade han med i sju av de elva enkelronderna i Ungern. I fem av dem satt han på förstabordet och i två av dem på andrabordet efter just Judit Polgar. Han noterade +2 –1 =4.

I ungerska högsta ligan deltar tolv lag och matcherna spelas över tolv bord. Z Csuti-Hydrocomp vann mästerskapet en futtig halv partipoäng före Kotronias klubb Aquaprofit NTSK.

DAGENS DIREKTSÄNDNING
Forosturneringen kl 14, rond 8

Magnus Carlsen leder turneringen två poäng före Pavel Eljanov, Andrej Volokitin och Sergej Krajakin. I dag spelar Magnus vit mot Alexander Onischuk. Partiet kommenteras fortlöpande på Chessdom.