tisdag 24 januari 2017

Kungstornet leder Stockholms lag-DM

Deniz Arman, Kristallens SK mot Bassem Amin, Wasa SK. Foto: Kaj Engström

KAJ ENGSTRÖM:
Det mest uppseendeväckande i näst sista ronden i Stockholms lag-DM elit var väl att Wasa SK ställde upp med egyptiern Bassem Amin, elo 2666, nu högst rankad i Afrika. Han försökte länge vinna som svart i avbytesvarianten i Spanskt men Kristallen SK:s Deniz Arman försvarade sig bra och bondeslutspelet blev till ett damslutspel som mynnade ut i remi. Matchen slutade oavgjord 7–7. 

SK Rockaden var försvagade i och med att Erik Blomqvist gjort sig redo för turneringen i Gibraltar, annars spelar han med i lag-DM titt som tätt. Nu kunde Rockaden inte stå emot Stockholms SS som för kvällen hade både bra topp och bredd. Det brukar ju vara ett vinnande koncept. Förstabordsfajten mellan Jonathan Westerberg och Rockadens Robert Bator slutade först när endast kungarna och en vit springare var kvar. Stockholms SS vann med hela 9–5.

Kungstornet utklassade ett kraftigt försvagat Farsta SK, 11,5–2,5. När en rond återstår leder Kungstornet en matchpoäng före SK Rockaden och Stockholms SS. De tre lagen i topp är inom en partipoängs marginal, så Kungstornet måste nog vinna mot SK Rockaden i sista ronden för att säkra guldet. Stockholms SS har annars chansen att vid vinst mot jumbon Wasa SK smita förbi de två topplagen. Den 20 februari avgörs det.

Partier
Tabell och resultat