söndag 9 september 2007

TfS nummer 5/07

I intervjun med Tiger Hillarp Persson i TfS nummer 5.07 ges en guidad tur genom tretton ronder i SM-gruppen. Här får läsaren en inblick i hur Sverigemästaren försökte omsätta sina idéer i kamp om SM-titeln. Det blir extra intressant genom att Stellan Brynell, Sverigemästare för två år sedan, fanns med vid intervjutillfället. De resonerar om konkurrenternas starka sidor och svagheter. Därigenom får läsarna en bild av var och en av de fjorton spelarna i SM-gruppen.

Det hela kompletteras med Johan Furhoffs välformulerade reportage från SM-gruppen. Den typen av texter finner du aldrig på internet. Dessutom handlar det bland annat om Hans Tikkanens triumf i Mästarelitgruppen, Nils Grandelius oförvägna spel i junior-SM och Bo Kyhles one man show i veteran-SM.

Mer ur innehållet: Magnus Carlsen on tour (Det har gått snabbt. Sextonårige Magnus Carlsen är redan etablerad i världseliten. Här följer vi honom från kandidatmatchen mot Levon Aronian i Elista, via superturneringen i Dortmund till turneringssegern i Biel. När Carlsen är klar med toppidrottsgymnasiet lär det knappast bli några universitetsstudier. Nu är det schack som gäller för hela slanten och han förutspås en lysande framtid av världens främsta spelare.); Obekväma kläder (Vi återvänder till Carlsvik och ortens lilla schackklubb. Det är upplagt för en spännande slutrond i Carlsviksmästerskapet och som vanligt går inte allting enligt planerna); Sveriges Schackförbunds kongress; I korta drag; Kombinationer; Sveriges starkaste schacktjej (Intervju med Inna Agrest); Salongernas sommarturneringar; Växjöspelen.

Prenumerera på TfS!