torsdag 18 oktober 2007

VM-kval på Maracana Stadium

En timme före matchen på Råsunda mellan Sverige och Nordirland skickade jag iväg ett mejl till Johan Hellsten med en lägesrapport. Han svarade: "Här skall vi (Ecuadors klack) ikväll göra vad vi kan för att lura av Brasilien en poäng på deras hemmaplan, inte det lättaste." Klacken i Arica var nog begränsad till Johan och hans ecuadorianska hustru Alexandra. Och visst blev det svårt ...

Här ett sammandrag från gårdagens match på Maracana Stadium. Fifa utnämnde Kakas 3-0 till "Dagens mål". (En idé: skulle inte Fide kunna presentera "Dagens drag"?)Johan berättade också om den uppmärksamhet som Endesaturneringen i Santiago - se föregående blogginlägg - fick i chilensk press:

"Idag fick jag ett mail från pappan till Mauricio Flores som kom tvåa i Endesa-turneringen. Han berättade att sonen (återigen) har hamnat på förstasidan i Mercurio de Valparaíso, en av Chiles största (och äldsta) morgontidningar.

Du kan se det på www.mercuriovalpo.cl, nästan längst ned på sidan där det står "Rumbo a la elite del ajedrez" (På väg till schackeliten). Klickar du där kommer du till artikeln.

Som du noterar är den placerad på sin sedvanliga plats i sydamerikanska medier: på sportsidorna. Tennisstjärnan Fernando González skymtar längre ner på sidan, och fick nöja sig med ett mindre foto än Mauricio ..."
Slutligen meddelar Johan att min blogg har uppmärksammats här.

Det finns åtminstone fyra hemsidor/bloggar som har fast länk till den här bloggen:

Politiken Cup (Danmark)
Sjakkfantomet (Norge)
Stockholms Schackförbund
Sveriges Schackförbund

Det noteras med tacksamhet. Har jag missat någon? Jag kompletterar gärna listan. Det skulle ju vara trevligt om en och annan schackklubb kunde ordna en fast länk.