söndag 17 februari 2013

Våren är här!

Torsson på Babel i går kväll: Thomas Holst, Bo Åkerström, Sticky Bomb, Dan Persson och Michael Sellers. Foto: Calle Erlandsson

Våren är här oberoende av vad meteorologerna säger och hur gråtunga skyarna än är. Bevismaterial A: Torsson inledde sin vårturné i går kväll på Babel i Malmö. Bandet öppnade med ”Bakom lasarettet” från ”Det fjärde bästa bandet i Lund” och avslutade med klassikern ”Assar höll ett tal”. Dessemellan blev det en timmes allmänbildning i lyrisk form varav flera låtar från senaste albumet, ”Hälsningar från Ledighetskommittén”. Assars tal har jag hört tillräckligt många gånger, men det var skoj att höra ”Älgjakten” i ett rappare tempo. Hyllningen till Danmark fanns med på gårdagskvällens spellista, om någon av mina danska schackvänner nu undrar.

Sedan jag hörde Torsson live senast har Thomas Holst och Sticky Bomb från Wilmer X anslutit sig. Nu är det mer rock'n'roll kring Bo Åkerström. Hans gitarrsolo i ”Det spelades bättre boll” var för övrigt mycket vassare nu än på originalinspelningen.

Den ursprungliga magin kring Torsson är borta, men det som finns kvar räcker långt.