tisdag 6 oktober 2015

Maria Muzytjuk i topp

Maria Muzytjuk hade flyt idag. Foto: monaco2015.fide.com 

Efter fyra ronder i damernas GP-turnering i Monte Carlo är Maria Muzytjuk, damklassens världsmästare, ensam i topp på 3,5 poäng. Hon hade flyt i dagens parti:

Natalia Zjukova – Maria Muzytjuk
Vit drarEfter 57.Ta2 med idén Kf6 är det ömsesidiga chanser. I stället följde 57.Kf6?? c2 58.uppg. Zjukova hade uppenbarligen missat att 58.Ta1 kan besvaras med 58...Ld4+. Hu.

Pia Cramling spelade en kampremi med Nana Dzagnidze och finns med i förföljargruppen en poäng efter Maria Muzytjuk. Poängställningen.

* * * * * 

Isle of Man slutade toppmötet mellan Laurent Fressinet och Sergei Movsesian remi, vilket fick ytterligare fem spelare att ansluta sig till tätgruppen. Poängställningen.

Nils Grandelius och Tiger Hillarp Persson spelade remier mot Kidambi Sundrarajan respektive Nigel Short och de finns med i gruppen en halv poäng efter täten.

* * * * *

Jag söker ständigt efter svenska spelare i utländska turneringar och nu har jag funnit en trio i Sankt Petersburg: Erik Blomqvist, Martin Lokander och Theodor Kenneskog. De är med i en öppen turnering, Tjigorin Memorial. Efter fyra ronder är det Theodor med 3 poäng som har klarat sig bäst. Deras resultat.

Bland spelarna i tätgruppen finns topprankade Alexander Chalifman på 4 poäng. Poängställningen.