onsdag 23 november 2011

Ofrivillig motion i Burgibba

Vi bor på fjärde våningen på Hotel Topaz. Stellan väljer att ta trapporna medan jag har föredragit hissen. Nu har jag kommit på andra tankar men det har ingenting med motion att göra, hans förevändning. Igår försvann elen plötsligt i större delen av hotellet. Jag gick ner till receptionen och undrade vad som hade hänt och fick beskedet: "Det är regeringens fel." Malta i ett nötskal. I fortsättningen tar jag trapporna. Tanken att förlora ett parti på grund av mänskofångst i en liten hiss får mig att rysa. Å andra sidan är det kanske mindre kvalfyllt att fastna i en hiss än att slarva bort vinsten i femte speltimmen, som i mitt parti igår. Det känns som om jag har nått mörka källaren och nu finns det förhoppningsvis bara en väg; uppåt mot himlen eller åtminstone till ett våningsplan ovan jord. Dagdrömmeri i den underbara maltesiska värmen.

Så har jag funnit ett kafé med en duglig cappuccino och utsikt över folkliv och hav. Uppskattningsvis sjutton arton grader i skuggan. När jag lämnade hotellet satt Stellan i receptionen och korrekturläste TfS-artiklar. Jag borde kanske ha suttit och jobbat med Korrschack nr 4, men jag saknar för tillfället Stellans energi. Läkaren erbjöd mig två veckors sjukskrivning efter operationen vilket jag avstod ifrån. Jag tar lite ledigt den här veckan i stället.

Detta är skrivet på en minidator som Jes Knudsen har haft vänligheten att låna mig. Jag har också fått hjälp med nödvändiga tekniska attiraljer av Per Ahlström, nämnde Stellan Brynell, Michael deVerdier och Alexander Pettersson. Och uppe i kalla nord assisterar Ingemar Johansson och Matti Svenn. Skönt med hjälp från alla håll och kanter när bloggen ska hållas i gång. Och ikväll kommer Ingemar med referat från gårdagens och dagens rond i Tal Memorial.