fredag 11 april 2008

Schackåskådarens helgguide

Den här helgen är det fler svenska elitspelare i aktion i Danmark än hemmavid. Orsaken är att det är dags för de två sista ronderna i Skakligaen. Där kan för övrigt Peter Heine Nielsen fullborda en trippel. Han bidrog till att SK Rockaden vann elitserien, och förra helgen var han med och säkrade förstaplatsen för OSC Baden Baden i tyska Bundesliga. Den här helgen har hans Helsinge chansen att vinna Skakligaen för femtielfte gången i rad. Slutronderna arrangeras på LO-skolen i Helsingör, tyvärr utan direktsändning.
Lördag klockan 14, rond 8
Söndag klockan 10, rond 9


På högfjällshotellet i Gausa pågår Gausdal Classics. Det finns inte några svenska spelare i A-gruppen, men väl i den öppna B-gruppen: Ralf Åkesson, Bengt Lindberg, Mikael Näslund, Per Söderberg, Matts Unander och Lars Olsson. Det bjuds på direktsändning från A-gruppen, men även från en del bord i B-gruppen.
Fredag klockan 14-21, rond 4
Lördag klockan 14-21, rond 5
Söndag klockan 14-21, rond 6


Finsmakarna kan glädjas åt slutfasen i Ryska lagmästerskapet i Sotji med direktsändning från samtliga 36 partier varje rond. Sista ronden på söndag.
Fredag klockan 13, rond 9
Lördag klockan 13, rond 10
Söndag klockan 13, rond 11


Hollandsmästerskapet i Hilversum med direktsändning. Sista ronden på söndag.
Fredag klockan 13.30-19.30, rond 9
Lördag klockan 13.30-19.30, rond 10
Söndag klockan 11-17, rond 11


För egen del planerar jag att tillbringa en del av helgen i Landskrona. Där tänker jag bevaka familjeintressen, och då handlar det inte om något fridfullt brädspel.

Det kan bli ändringar och kompletteringar till guiden under helgen.