måndag 21 februari 2011

På franska rivieran


Sisådär en vecka till och sedan kan det förhoppningsvis vara meningsfullt att börja kolla efter vårtecken. Och då ska de tydligen rapporteras hit. Tills dess gäller det att uthärda.

Allt detta kom jag att tänka på när jag upptäckte att Felix Nordström och Ralph Halleröd befinner sig i Cannes på franska rivieran för att spela schack. Det är öppna turneringar; Felix spelar i A-gruppen, Ralph i B-gruppen. Första ronden har just startat om allt går enligt programmet. Hoppas att de inte glömt att ta med solglasögon.

I festivalprogrammet ingår också ”Le Match des Legendes” mellan veteranvärldsmästaren Anatoli Vaisser och Viktor Kortchnoi onsdag-fredag. Matchen omfattar två långpartier, två snabbschackpartier och två blixtpartier.

* * * * *

Toppmatchen i danska elitserien mellan K41 och Jetsmark slutade 4-4. K41 fick klara sig utan Sebastian Nilsson den här gången. Han var upptagen med cs-möte i Göteborg. Nu spelade i stället Jasmin Bejtovic på första bordet och det blev remi mot Allan Stig Rasmussen.

Nordkalotten kom med Jonny Hector och Stellan Brynell på toppborden mot BMS. Det slutade också 4-4. Jonny avböjde ett remianbud mot Henrik Danielsen och bestraffades med förlust. Stellan vann mot Nikolaj Mikkelsen. Jens Kristiansen, BMS var lite inställd på att få spela mot Björn Ahlander på bord 3, men så blev det inte. Där satt i stället Daniel V Pedersen, och hur det gick berättar Jens själv om på sin blogg (just det, länk under Andra schacklänkar i högerspalten).

Tiger Hillarp Persson spelade för sitt Brønshøj och besegrade Per Andreasen, Nørresundby på bord 1. Brønshøj vann matchen med 7-1. I danska ligan är det för övrigt partipoäng som kommer i första hand, matchpoäng i andra hand.