onsdag 22 juni 2011

Turneringsstart i New Dehli

Parimarjan Negi och Fabiano Caruana inför deras möte idag i New Dehli. Foto: www.aaichess.com

Som Wesley So nämnde i intervjun med Alina l'Ami (länk i gårdagens inlägg) väntade en turnering i New Dehli för hans del. Första ronden spelades idag och Wesley vann sitt parti mot Krishnan Sasikiran. I övrigt vann Fabiano Caruana och Viktor Laznicka mot Parimarjan Negi respektive Hou Yifan. De tre vinnarna har berättat om sina partier här.

* * * * *

Dagens kombinationsövning fann jag i den senaste TWIC-leveransen. Partiet spelades i en snabbschackturnering i Shenzhen, Kina.

Chao Li – Yue Wang
Svart drarLösningen finns sist i inlägget.

* * * * *

När sju av elva ronder har avverkats i Taganrog leder Artyom Timofejev på 5,5 poäng, en halv före Sanan Sjugirov, Alexander Galkin och Alexander Moroozevitj. Det är som tidigare nämnts tre spelare som går vidare till superfinalen i ryska mästerskapet.

* * * * *

Garri Kasparov har sedan nästan tjugo år tillbaka ett sommarställe på en kroatisk ö. Som framgår av detta brev har han nu bestämt sig för att bli medlem i kroatiska schackförbundet genom att acceptera ett erbjudande om medlemskap i schackklubben ETF Osijek, som för övrigt firar 60-årsjubileum i år.

* * * * *

I partiet Li-Wang följde 31...Td3+! 32.uppg. Efter 32.exd3 Dxf3+ 33.Le2 Dxh1+ 34.Kd2 Dh4 35.d4 Dg5+ 36.Kd1 De3 faller vits bönder som mogna frukter.

Jag försöker bedriva en kombiskola här. Undrar hur många som skolkar ...