måndag 20 juli 2015

Raskt undanstökat i Wien

Sankt Petersburg mot ryska damlaget i Wien – strax efter matchens start och kort före dess slut. Foto: chess.at

I sista ronden i veteranernas lag-EM i Wien slutade de två toppmatcherna – Sankt Petersburg–Ryska damlaget och Israel–Italien – med idel remier. De åtta partiernas längd var på i genomsnitt 7,875 drag. Det innebar att Sankt Petersburg säkrade guldet.

Sveriges båda lag avslutade med förluster 1–3 mot Österrikes förstalag respektive Niederösterreich. Svensklagen hamnade ganska exakt där professor Elo med alla sina formler hade förutsett att de skulle sluta. Slutställningen.

* * * * *

I fjol tog Anders Larsson en IM-inteckning i Sant Marti. Det blir inte något sådant den här gången. Efter sju ronder har han och Torbjörn Glimbrant 4 poäng, Slavko Cicak en halv poäng mer. Alla tre har så här långt fått göra utbetalningar från sina elo-konton. Poängställningen.

* * * * *

I Biel fick vi i första ronden se Michael Adams besegra David Navara, medan övriga två partier slutade remi. Det är en dubbelrondig turnering.

* * * * *


Det där om att lyckan bara uppträder under ett ögonblick, att den aldrig är långlivad – Seneca: ”Om livets korthet”. Jag sitter på en bänk i akvarierummet på Malmö Museum idag. Milton kommer fram och tar mig i handen, han vill visa morfar en krabba. Det ögonblicket.