torsdag 26 juli 2007

Vem sitter i baksätet? - del 3


Vladimir Kramnik anlände tillsammans med Jon Ludvig Hammer.

Det fanns en speciell anledning till att Hammer hängde med i bilen till teatern. Den norske junioren spelade med i den öppna turneringen i Dortmund, som höll till i Rådhuset med ett litet undantag. Förstabordspartiet utkämpades på den teaterscen där superturneringen pågick, och Hammer fick chansen att frottera sig med världsstjärnorna under flera ronder. Han fick en kanonstart med fem vinster i följd. Sedan kom en inbromsning med en remi och efter det en olycklig avslutning med tre förluster i följd.

På bilden är Hammer på väg in på teatern för att klå IM Michail Zaitsev. Några meter därifrån vann Kramnik samtidigt mot Boris Gelfand.

Hammer uppnådde IM-värdighet när han passerade 2400-gränsen den 10 mars i år i sista ronden i den öppna turneringen i Cappelle la Grand, där han för övrigt också klarade GM-normen. Han är Norges tredje yngste IM genom tiderna - han fyllde sjutton den 2 juni - efter Magnus Carlsen och Simen Agdestein.

Det blir fler bilder av Calle Erlandsson här på bloggen framöver, och vill man ha ännu mer av den varan prenumererar man på TfS. Gör det!
Foto: Calle Erlandsson ©