tisdag 24 juli 2007

Vem sitter i baksätet?


Calle Erlandsson besökte superturneringen i Dortmund och var Tidskrift för Schacks ackrediterade fotograf. Inför andra ronden stod han utanför teaterbyggnaden och väntade in deltagarna. Där dök de upp en efter en.

På bilden ovan anländer världsmästaren Vladimir Kramnik. Han kom tillsammans med - ja, vem då? Vem är det som sitter i baksätet? Är det månne hustrun? Eller någon av hans sekundanter? Nej och nej. Vi kan väl avslöja att det är en av Nordens mest lovande juniorer. Du får fler ledtrådar i morgon.

Apropå Kramniks hustru: för gott och väl två år sedan gjorde fransyskan Marie-Laure Germon en intervju med Kramnik för Le Figaro. Det blev mer än intervju. Det blev förälskelse, kärlek och bröllop den 31 december 2006. Bröllopet hölls i Kramniks rymliga lägenhet i Paris, och bröllopstårtan var utformad som ett schackbräde med chockladpjäser. På brädet fanns passande nog slutställningen från sista partiet i VM-matchen mot Veselin Topalov. Och under kvällens lopp blev det säkert ett och annat toalettbesök utan att någon gjorde plumpa påhopp av den anledningen.
Foto: Calle Erlandsson ©