Första steget mot ett rikare schackliv är att gå hit. Andra steget är att lätta på plånboken. Förhoppningsvis kan innehållsförteckningen från årets första nummer fungera som en aptitretare:
Rilton Cup i testamentets anda (Ett viktigt syfte med Rilton Cup är att ge svenska ungdomar chansen att utvecklas i internationell konkurrens, allt enligt Tore Riltons testamente. Och visst tar de svenska elitjuniorerna chansen att mäta sig med stormästarna kring nyår. I sitt reportage från turneringen berättar Johan Furhoff bland annat om Nils Grandelius och Erik Blomqvists vinster mot respektive Tiger Hillarp Persson och Sergej Ivanov. På samma tema: här finns även Axel Smiths vinstparti mot fjolårets Riltonsegrare Robert Fontaine.) Rolf Littorin – svenskt schacks Grand Old Man (Rolf Littorin har ett av världens mest betydande schackbibliotek. Det har utvecklats till en guldgruva för forskare och författare av schackhistoriska böcker. I hans arkiv finns unikt material, som protokollen från schackolympiaden i Stockholm 1937. Calle Erlandsson har träffat Littorin, som bland annat berättar om schackoriginal som han har träffat och umgåtts med, och om hans hemliga uppdrag som smugglare av reservdäck och laxermedel.) Schack som en del av miljön (I förra numret berättade författaren Fredrik Ekelund om sitt schackintresse och vi publicerade ett kapitel med schackanknytning ur hans debutroman ”Stuv Malmö, kom!”. Här blir det mer av den varan. Ekelund förklarar hur han har använt sig av schacket i sina romaner. Vi avrundar med hans novell ”Gambit” där det handlar om bottenlös smärta och ett blodigt offer. I den ordningen.)
Grandelius i kamp med världseliten - En välkommen mobilsignal - ”Det var i Ryssland jag lärde mig att spela schack” - Duellen (Semcesen–Bejtovic) - Bobby Fischer 1943–2008 - Harry Rubinstein 1920–2007 - Brev - Boknytt - Kombinationer - Nilssons pjäser - Elitserien: Karlsson gick från klarhet till klarhet - Allsvenska partier - Danskarna har upptäckt Malmö Open - Gemytligt i Karlstad Open - Tävlingskalender.