lördag 3 juli 2010

Korrschack nr 2/2010

Årets andra nummer av Korrschack är på väg ut till medlemmarna i SSKK. Ur innehållet:

På jakt efter korrtitlar
(Björn Fagerström började spela korr på allvar för några år sedan och är redan på väg att erövra två tunga titlar. Såväl SM- som GM-titeln är inom räckhåll. Det finns anledning att utnämna honom till landets för tillfället näst hetaste korrspelare. Här berättar Fagerström själv om sin korta men framgångsrika korrkarriär.)
Den uppgjorda strategin följdes (Stefan Winge kämpar vidare mot VM-titeln. Vid det här laget vet vi vad som krävs: han måste vinna det avslutande partiet mot Guillermo Toro för att bli världsmästare. Här kommenterar Winge sitt parti mot spanjoren Josep Mercadal från VM-finalen och gör det på ett mycket instruktivt vis. Det handlar om att lägga upp en noga genomtänkt strategi och sedan följa den till punkt och pricka. Vi har delat upp den omfattande artikeln i två avsnitt. Här kommer det första.)
Åke Stenborg 1926-2010 (Åke Stenborgs stora schackår var 1956. Genom att vinna SM i Borås säkrade han det som i TfS beskrevs som en drömresa till OS i Moskva. Där spelade han på andrabordet efter Gideon Ståhlberg och inledde med att spela en kampremi mot dåvarande VM-utmanaren Vassilij Smyslov. Men Stenborg var även en framgångsrik korrspelare och kom tvåa i korr-SM 1956. I denna minnesartikel visar vi ett par av hans vackraste korrpartier.)

Genom att bli medlem i SSKK – 490 kr för seniorer, 245 kr för juniorer till SSKK:s plusgirokonto 52052-8 – får du Korrschack fyra gånger om året och kan ta del av ett stort turneringsutbud nationellt och internationellt med serverspel.