tisdag 26 april 2011

Guldfest i Lund

Axel Smith betraktar guldpokalen. Foto: Sebastian Nilsson

När sista ronden i Schackstudions GM-turnering var avklarad skyndade spelarna vidare till påsk- och guldfesten i Schackhuset. Elitserieguldet skulle firas och priser för GM-turneringen skulle delas ut. När jag såg mig omkring i lokalen kunde jag notera att jag var den ende där från guldlaget 1978, det vill säga från det lag som ordnade guld för Lunds ASK närmast före vårens triumf. Då var väl ingen av dem som spelade med i årets guldlag ens födda. Hu. Ovedersägliga bevis att jag har blivit en gubbe – jag talar åldersmässigt - kommer allt tätare.

Ett läckert konstverk har naggats i kanten. Även kungen åts sedermera upp. Foto: Sebastian Nilsson

När GM-turneringens skönhetspris skulle delas ut ställde sig jurymedlemmen Ellinor Frisk vid demobrädet och visade varför Daan Brandenburg förtjänade priset. Det var en snygg kombination mot Jens Ove Fries Nielsen som premierades. Den publicerades här på bloggen i samband med referatet från rond 2. Foto: Sebastian Nilsson

Under festen bekräftade Hans Tikkanen att han var på väg till Luc Open i Lille, Frankrike. Där har resultaten börjat trilla in – se länk under Aktuella turneringar i den oumbärliga högerspalten. Hans öppnade med vinst mot Francois Dessenne.