onsdag 10 juni 2009

Dagens Allehanda

I lördags åkte yngsta dottern och hennes pojkvän till Tanzania med en planerad avstickare till Zanzibar. För egen del har jag långt framskridna planer på att resa till Lomma i morgon. Reslusten är nog ett familjedrag.

Manuskript, anteckningsböcker med mera som har tillhört Bobby Fischer auktioneras ut på Bonhams i New York idag. Det är sådant som Fischer hade lagrat i USA och som blev kvar när han lämnade landet för alltid 1992. När hyran för lagerlokalen inte betalades beslöt sig hyresvärden för att avyttra det hela. Fischer var rasande och betraktade det som stöldgods. Mycket av det som fanns lagrat har försvunnit på vägen, så det som nu går under klubban är bara en del av det som en gång fanns.

Hockeystjärnan Pavel Datsyuk, som spelar för Detroit Red Wings, berättar i en intervju för nhl.com att hockey inte var den första sport som intresserade honom hemma i Ryssland: ”Min första sport var inte fotboll eller hockey. Det var schack.” Jag vet ingenting om Datsyuks spelstyrka vid schackbrädet, men misstänker att han skulle få det svårt i en blixtduell mot Matti Pauna (tidigare Tre Kronor).