onsdag 17 juni 2009

Dagens Allehanda

I förra veckan citerade jag Alex Fergusons liknelse mellan fotboll och schack. I dag skulle jag vilja citera fotbollsstjärnan Lukas Podolsky i samma ämne. Det är möjligt att han är okunnig eller också har han en dragning åt dadaistiska påståenden. Jag vill gärna tro att det är det senare som gäller: ”Fotboll är som schack, fast utan tärningar.” (källa: Spiegel Online 2008).

Och apropå surrealism: i förra veckan öppnade Musée Magritte Museum i den belgiske konstnärens hemstad Bryssel. Det berättas att René Magritte (1898-1967) hellre spelade schack på sitt stamhak Café Greenwich i centrala Bryssel än jobbade i ateljén. Jag har själv spelat schack på Greenwich och om jag hade haft bättre ordning på mitt arkiv, så hade jag här kunnat publicera en bild på schackspelare från kaféet. Den bilden dyker kanske upp så småningom.

En vänlig uppmaning: se gärna till så att det finns en länk på din schackklubbs hemsida till den här bloggen eller nämn den i olika gästböcker. Det finns plats för fler besökare.