onsdag 17 juni 2009

Dagens direktsändningar (onsdag)

Klockan 14.30. BAZNA: Partide live och ChessPro Live
Del 4 av 10. När vi såg Kamsky och Nisipeanu spela en beskedlig remi i tredje avsnittet, fick man intrycket att det var två spelare som inte har den glöd som krävs för att ansluta sig till tätstriden. Fyra aspiranter kvar på förstapriset i så fall. Två av dem möts i fjärde avsnittet: Ivantjuk och Radjabov. Räkna med kamp.
Rond 4: Nisipeanu-Shirov, Ivantjuk-Radjabov och Gelfand-Kamsky.
Ställningen efter tre ronder: Shirov, Ivantjuk & Gelfand 2; Radjabov 1,5; Kamsky 1; Nisipeanu 0,5 poäng.

Klockan 16. TÄBY: LIVE
Del 1 av 9. Den stora schackfestivalen i Täby drar i gång idag. Huvudpunkter på programmet: GM-turnering, IM-turnering, WIM-turnering och Junior-VM för synskadade. I den förra turneringen matchas fem IM från Stockholm mot fem utländska stormästare med Eduardas Rozentalis som topprankad.

Klockan 16.30. ZAFRA: Partidas en directo
Del 5 av 7. I fjärde avsnittet såg det ett tag ut som om Cheparinov skulle kunna tillintetgöra Larino på den långa diagonalen, men spanjoren lyckades parera och nästan ta över. Det blev till slut remi, men Adams fick också nöja sig med delad poäng. Den ende som avancerade i tätstriden var Pia med sin vinst mot Candelario. I dagens avsnitt möter Pia turneringsledaren Cheparinov.
Rond 5: Cheparinov-Cramling, Candelario-Adams, Caruana-Larino och Granda-Koneru.
Ställningen efter fyra ronder: Cheparinov 3; Adams & Cramling 2,5; Caruana 2; Larino, Granda, Caruana & Candelario 1,5 poäng.

TURNERINGSHEMSIDOR
med resultat och partifiler
Bazna, Rumänien
Zafra, Spanien
Festivalen i Täby

För den som inte nöjer sig med turneringshemsidorna:
TWIC

I dag möter Pia Cramling turneringsledaren. Foto: Jornado Sabado. Courtesy Manuel Rodriguez Garcia.