söndag 23 april 2017

Stjärnfall i Hersonissos

Och där borta är Medelhavet. Foto: LG

Finns det tvestjärtar på Kreta och var köper hotellen här sina stjärnor? När jag skulle krypa till kojs igår efter en lång resdag lyfte jag på täcket och på lakanet kunde jag se en insekt snabbt kila förbi. Det kan ha varit en tvestjärt. Om jag varit mer alert – där har vi det för schackspelare så viktiga överraskningsmomentet – hade jag hunnit döda den, men det raska krypet försvann nånstans. Möjligen går ryktet bland tvestjärtarna att femstjärniga Hersonissos Palace är ett palats för insekter. 

Positivt att vi blev insläppte på hotellrestaurangen två minuter före stängningsdags klockan 21, negativt att vinet inte var drickbart och att maten inte kommer i närheten av det som serveras på vilken grekisk restaurang som helst i Malmö. Vinet skulle kunna hällas i en sprayflaska och användas för att avliva tvestjärtar.

Det som dock framkallade ett leende var arrangörens löfte att vi skulle få rum med havsutsikt. Japp, om man lutar sig ut från balkongen och kollar vänster så ser man faktiskt en massa vatten (bilden ovan).

Nej, jag avser inte att söka medlemskap i Gnällspikarnas förening (hedersordförande: Bengt Kvisth) och jag tänker inte älta hotellets stjärnfall här på bloggen. Nu tänker jag ge mig ut i Hersonissos och samla positiva bilder, förhoppningsvis kan de från och med imorgon även omfatta schacklig aktivitet. De moln som ses på bilden kommer nog att skingras.