söndag 6 juli 2014

Återbesök i Köpenhamn i veckan

Tillsammans med ett bastant springarpar utanför Palæ Bar i fredags. Foto: Thorbjørn Rosenlund

Visst är Bent Larsen en dansk schackikon men jag är ändå överväldigad över uppmärksamheten kring När Bent mötte Boris och sista dansen med Lizzie på andra sidan Sundet. Dansk Skak Unions webbplats rapporterade så här om boklanseringen på Palæ Bar. Jag kommer att berätta om boken i samband med Politiken Cup i Helsingör onsdagen den 23 juni. Som sagt, det finns ett väl så stort intresse för boken i Danmark som i Sverige.

Jag tänker åka över till Copenhagen Jazz Festival någon gång under veckan som kommer och tar med en bunt böcker till försäljning. Återkommer om tid och plats (någon centralt belägen utescen).

Förhoppningsvis anländer bubbelpåsarna i morgon måndag och då skickar jag ut böcker till alla dem som har beställt de gångna dagarna. Och till dig som ännu inte har gjort det: boken kostar 140 kr och det tillkommer en fraktkostnad på 30 kr. Beställningar till mig (grahn1@gmail.com) varpå jag skickar bok och faktura.

Till beställare i övriga nordiska länder: på er faktura anger jag IBAN-nummer och BIC-kod till mitt svenska bankkonto. Det faktureras i svenska kronor varvid fraktkostnaden tills vidare är densamma som inom Sverige. Det bygger på att jag kommer över gamla rabattmärken som gäller för hela Norden.

* * * * *

I dag klockan 14 inleds första ronden i dam-EM i Plovdiv. Inna Agrest får en tuff uppgift, hon har vit mot GM Elina Danielian (elo 2458). Det kan vi följa i direktsändning. Georgiskan Nana Dzagnidze är topprankad.