måndag 7 juli 2014

Dam-EM i Plovdiv

Nana Dzagnidze är topprankad i Plovdiv. Foto: fide.com

Inna Agrest förlorade i första ronden i dam-EM mot Elina Danielian, och i dag spelade hon remi med Narmin Mammadova. Det finns ett dussin spelare i topp på 2 poäng. Monika Socko svarade för dagens vackraste slutdrag:

Monika Socko – Klaudia Kulon 
Vit drar


36.Dh6+! uppg.
Från diagramställningen är det matt i tre: 36...Lxh6 37.Sg5++ Kh8 38.Th7 matt.

* * * * *

I Växjö berättade Ulf Andersson att han hade spelat en snabbschackturnering (45-minuterspartier) i Luxemburg, Echternacher Open. Michael Wiedenkeller spelade på hemmaplan och slutade på sjunde plats. Ulf kom på tjugoförsta plats och fick ett veteranpris. Slutresultat.

* * * * *

Enligt väderleksrapporterna ska det bli fint väder på onsdag. Då åker jag över till Köpenhamn för att lyssna på jazz och förhoppningsvis sälja några böcker (bokpris: 130 danska kronor). Vi ses vid utescenen på Højbro Plads klockan 17-19. Det finns stolar och bord i bakre delen från scenen sett och där försöker jag finna en plats. Om någon kommer dit med spel och schackur kan vi kanske ta några blixtpartier?

För svenska beställare: boken kostar 140 kr och det tillkommer en fraktkostnad på 30 kr. Beställningar till mig (grahn1@gmail.com) varpå jag skickar bok och faktura.

Till beställare i övriga Norden: på er faktura anger jag IBAN-nummer och BIC-kod till mitt svenska bankkonto. Det faktureras i svenska kronor varvid fraktkostnaden tills vidare är densamma som inom Sverige.