söndag 20 juli 2014

SM i Borlänge – rond 9

Robert Åström har kvalificerat sig till SM-gruppen i Sunne 2015. Foto: Lars O A Hedlund

Daniel Semcesen kunde acceptera ett remianbud i en bättre ställning i finalpartiet mot Erik Blomqvist och därigenom bli Sverigemästare. I kommentatorrummet menade grannen Stellan att det är en välförtjänt triumf. Daniel laddade upp med två turneringar i Indien där det gick dåligt för honom, men säkert härdades han inför kommande prövningar. Inom en kort tidsrymd har han blivit både stormästare och Sverigemästare.

Rond 9
Erik Blomqvist – Daniel Semcesen remi 
Nils Grandelius – Pia Cramling 1-0 
Pontus Carlsson – Jonny Hector 1-0 
Emanuel Berg – Michael Wiedenkeller remi 
Tiger Hillarp Persson – Tommy Andersson 1-0

Slutställningen i SM-gruppen:
1) Daniel Semcesen 6; 2) Erik Blomqvist 5,5; 3) Pontus Carlsson 5; 4) Emanuel Berg 5; 5) Pia Cramling 4,5; 6) Jonny Hector 4,5; 7) Tiger Hillarp Persson 4,5; 8) Nils Grandelius 4; 9) Michael Wiedenkeller 3,5; 10) Tommy Andersson 2,5 poäng.

Axel Smith rapporterar på schack.se.

Vinnare
Mästarelit: Robert Åström
Junior-SM: Joar Ölund
Veteran-SM: Nils-Åke Malmdin

Den stora behållningen för egen del har varit kontakten med för mig kända och okända bloggläsare, och mottagandet av Boken. I Borlänge har jag spelat schack, varit social, bloggat, skrivit spalter till Sydsvenskan och sålt böcker. Det har inte precis varit ett överdrivet stort fokus på något av det.

Dags att packa väskorna och bege sig i väg hem. Nu väntar Politiken Cup i Helsingör, men där avstår jag från att spela schack. Jag förundras över spelare som Tiger Hillarp Persson, Jonny Hector och Daniel Semcesen som spelar i Borlänge ena dagen och sätter sig vid brädet igen nästa dag i Helsingör.