fredag 2 januari 2015

Rilton Cup – rond 6

Fortsatt tätkänning för Martin Lokander. Foto: Lars O A Hedlund

I toppmötet mellan Michael Roiz och Michal Krasenkow fick vi ett slutspel med olikfärgade löpare och lika många bönder på ömse sidor. Det var bara att skaka hand och dela poängen.

Mycket av spänningen i sjätte ronden bestod i hur det skulle gå för överraskningarna Martin Lokander och Rauan Sagit. Nils Grandelius satte Rauan under ihärdig press timme efter timme. Det är möjligt att det fanns en räddning för Rauan på vägen, men det var i praktiken mycket svårt för honom att undgå förlusten. Med den vinsten gick Nils upp i delad ledning.

Martin Lokander hade initiativet mot Jon Ludvig Hammer, som fann för gott att bjuda remi. Starkt starkt starkt av Martin.

Vi har en ledarkvartett på 5 poäng och de finns på toppborden imorgon enligt följande: Michal Krasenkow–Tiger Hillarp Persson och Nils Grandelius–Michael Roiz.

Poängställningen och lottning rond 7.


Lars Karlsson har tagit över i kommentatorrummet. Foto: Lars O A Hedlund

* * * * *

Min bok ”När Bent mötte Boris och sista dansen med Lizzie” (kandidatmatchen Spasskij-Larsen, Malmö 1968) med partikommentarer av Magnus Carlsens sekundant Peter Heine Nielsen kostar 140 kr. Fraktkostnaden 30 kr tillkommer. Beställningar till grahn1@gmail.com varpå jag sänder bok och faktura. Fraktkostnaden är densamma för övriga Norden.