torsdag 25 maj 2017

Påminnelser om Malta Open

Alexander Pettersson och Michael de Verdier i Bugibba 2012. Foto: LG

Under onsdagen fick jag två påminnelser om Malta Open i november. Först kom det ett mejl från Pål Magnussen, som meddelade att han har anmält sig till turneringen. Jo Pål, nu finns länken till Malta Open, som flyttar tillbaka till Hotel Topaz i Bugibba, under Kommande turneringar i den oumbärliga högerspalten.

Andra påminnelsen var Alexander Petterssons framträdande i Stockholm Elo Challenge, där han pressade GM Juan Bellon i andra ronden. Alexander missade flera vinstvägar innan det efter stor tidsnödsdramatik och 104 drag slutade tjugo i ett på natten så här:

Alexander Pettersson – Juan Bellon
Remi med svart vid draget


I schacksammanhang representerar Alexander Malta där han har bott i flera år, och han brukar vara med i Malta Open. Det är väl möjligt att vi ses där i november.

Efter Cannes Open, en handikappblixt i Svedala och världsmästerskapet i Hersonissos fortsätter min World Tour 2017 nog till Nordiska veteranmästerskapet i Växjö. Jag är nu en av de mest aktiva schackspelarna i vår bostadsrättsförening. Den ende som konkurrerar på den avdelningen är grannen Stellan. Tredjeplatsen är så vitt jag vet vakant.