lördag 27 maj 2017

Tiger i tätposition hela vägen

Tiger Hillarp Persson segrade i Deltalift Open med fem vinster och tre remier. Foto: Lars O A Hedlund

Det blev fem spelare i topp i Tylösand på 6,5 poäng och bland dem hade Tiger Hillarp Persson bäst särskiljning. Han spelade en mycket intressant remi med Hans Tikkanen i sista ronden. Frågan är om ställningen efter fem drag har uppstått i ett tävlingsparti någon gång förut. I så fall var det knappast i ett stormästarmöte:

Hans Tikkanen – Tiger Hillarp Persson
Holländskt
1.d4 f5 2.Lf4 Sf6 3.e3 g6 4.h4 h6 5.Df3 Kf7Det är väl sådant som man bör undvika att visa nybörjare som just lärt sig hur viktigt det är att ägna öppningen åt snabb utveckling där damen kan vänta tills de lätta pjäserna kommit på plats. Och en rask rockad för att säkra kungsställningen. Man börjar ju inte med att lära ut alla undantag från tumreglerna.

Det kämpades friskt i partiet och det slutade med att bara kungarna var kvar.

Partierna genomspelbara
Resultatservice

* * * * *

Ett av mina favoritställen i Köpenhamn, Copenhagen Street Food, sjunger på sista versen. Det här blir sista sommaren bland matbodarna på Papirøen. Den stora lagerlokalen ska rivas och här ska bli bostadshus bevars. Det lär vara slutserverat i februari 2018. Här har vi suttit vid eldar på vintern och spelat blixt på sommaren, alltid med läcker mat och dryck inom räckhåll. För att njuta av mat krävs mer än mat. Jag sörjer redan frånvaron av denna oas.

Det har talats om att Copenhagen Street Food skulle kunna flytta till ett annat ställe, men den plats som har erbjudits saknar all den charm som Papirøen vid hamninloppet erbjuder, och de som driver matbodarna har "interne uenigheder".

Under två dagar finns ett mindre alternativ hemmavid, Malmö Food Truck Festival lördag-söndag, med sjutton foodtrucks i Magistratsparken. Här finns matförsäljare från Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Malmö och några andra städer. Jag knallade dit för ett kvällsmål och efter att ha gått varvet runt och studerat menyer och längden på köer fick det bli en högrevsburgare hos Nordic Street Food. Helt okej.


Magistratsparken i Malmö denna dag. Foton: LG