tisdag 31 december 2019

Festival i Dublin – dag 2

O'Neill's pub i Dublin idag: Bengt Hammar, Peter Dalling, jag,
Björn Ahlander och Petra Olsson.

Taxichaffisen som tog oss till Talbot Hotel tipsade: om vi hade chansen skulle vi ordna ett rum på hotellets baksida. Framsidan vetter mot livligt trafikerade Stillorgan Road. Det var ett mycket gott råd. Efter en god natts sömn börjar livsandarna dansa igen.

En absolut förutsättning för en lyckad schackresa är ett bra hotellrum. Eftersom jag ska leverera krönikor till Sydsvenskan två gånger i veckan och fylla bloggen med något matnyttigt krävs ett väl fungerande wi-fi. Det finns på Talbot Hotel. Det fanns till exempel inte på The Cockroach Hotel – eller vad det nu hette – i Hersonissos våren 2017. Trots löfte om motsatsen fanns det inget fungerande wi-fi. Jag tvingades sitta och arbeta på en restaurang en bit från hotellet. Ohyggligt opraktiskt. Finns det risk för något sådant framöver någonstans så väljer jag en annan turnering eller stannar hemma. Det ska vara ett bra hotell, annars kan det vara.

Denna nyårsafton gjorde vi en rundtur i Dublin och tittade in på några pubar. The Temple Bar har beskrivits som en turistfälla, men när vi klev in och kollade måste jag erkänna att det är en väldigt mysig turistfälla. Men vi slog oss inte ner, det finns så många andra fina ställen i Dublin. Vi hamnade bland annat på underbara O'Neill's Pub. Rekommenderas!

Efter några timmar i storstaden åkte vi tillbaka till hotellet i utkanten av Dublin och sedan blev det samma fina matställe som Bengt och jag var på första dagen. Efter några timmars vila ska vi träffas på Bengts rum och då blir det champagne. Det är ju nyårsafton bevars. Sedan är planen att möta det nya året i hotellets bar och där pågår tydligen en större bröllopsfest. Förhoppningsvis är även vi välkomna. 

Turneringarna här på Talbot Hotel börjar inte förrän på det nya årets andra dag, det vill säga på torsdag. Oberoende av hur det går där så är det något som säger mig att det finns goda förutsättningar för en fin tid i Dublin. Det är ett utmärkt wi-fi och ett jättetrevligt sällskap.

Gott nytt år!

* * * * *

Drazen Dragicevic fick en fin start på nyårsafton. Foto: Lars O A Hedlund 

Rilton Cup. Dagens stormästarskalp: Drazen Dragicevic besegrade GM Milos Pavlovic. Det blev en kampremi i toppmötet mellan Frode Urkedal och Elshan Moradiabadi. De är i fortsatt delad ledning, nu på 4,5 poäng. Imorgon är det fridag.

Resultat
Partier
Lars O A Hedlunds bilder

Øbro Nytår. Förstapriset delades av Jens Kristiansen, Martin Haubro och Michael E Vesterli på 6 poäng. Jonny Hector fick hålla till godo med fjärdepriset på 5,5 poäng.

Resultat
Partier

Krakow. Efter sex ronder leder ukrainske stormästaren Volodymyr Vetosjko på 5 poäng. Det mesta går snett för Nisse Renman som står på 2 poäng.

Resultat
Partier