söndag 12 juli 2009

Jan Lundin klarade IM-normen

Robert Ericsson har gjort mig uppmärksam på att Jan Lundin (bilden, Foto: Frank Hoppe) klarade sin tredje IM-inteckning med sina 4 poäng efter nio ronder i Berlin. Det tidigare två inteckningarna kommer från turneringar i London (Coulsdon) 2008 och 2009. Kravet på två eller flera inteckningar med totalt minst 27 partier är uppfyllt. Så långt allt väl. Nu gäller det att jobba upp ratingtalet till minst 2400, det sista kravet som ska uppfyllas för att Fide ska utdela IM-titeln.

Vid turneringens start hade Jan Lundin 2382 och han har höstat in mer under dagarna på Hotel Kronprinz. Förlusten i tionde ronden var ett streck i räkningen. En vinst i sista ronden (vit mot Ilja Schneider) skulle få upp elotalet till 2399,85. Det är kanske onödigt att fördjupa sig i det innan partiet är spelat. Du kan kolla direktsändningen i dag klockan 14 – länken finns naturligtvis i vänsterspalten.

I Malaga inledde Pontus Carlsson med en remi, medan Dan Cramling inte var inlottad. I Benasque spelade Ulf Andersson remi i tionde ronden och står liksom Erik Hedman på 6,5 poäng. Där återstår dagens rond.