onsdag 15 juli 2009

Mikkel ”The Viking Warrior” Kessler

När jag vid tvåtiden i går passerade Tivoli i Köpenhamn noterade jag att det stod ett gäng pressfotografer och tv-folk utanför huvudingången och väntade på någon eller något. Där stod också flera personer i svarta t-shirts med texten ”Super Six World Boxing Classic”. Det var tydligen en champ på ingång. Det fick jag bekräftat. Mikkel Kessler skulle dyka upp och presenteras på Tivolis stora scen. Det handlade om förhandsreklam för något som kan liknas vid boxningens Campions League i supermellanvikt. Sex boxare ska vara med i det som har beskrivits som den första boxningsturneringen. Det blir finalmatch först om två år. KO ger tre poäng, poängseger två poäng och oavgjort en poäng. Det kör i gång i oktober och det är inte alldeles säkert att Kessler får vara med. Först måste han försvara sin WBA-titel mot Gusmyl Perdomo. Det är för övrigt åtta månader sedan Kessler senast var uppe i ringen.

Så kom det några svarta bilar som med närvarande poliskonstaplars godkännande svängde upp på trottoaren utan att köra omkull någon fotgängare. Ut steg ett antal män i svarta kostymer och solbrillor och såg karska ut. Som i en film. Det är väl så här det brukar se ut vid de stora boxningsgalorna i Las Vegas. När de tuffa grabbarna hade intagit sina positioner, mitt bland till synes beskedliga turister utan minsta tanke på att mucka gräl, så klev han ut från baksätet: Mikkel ”The Viking Warrior” Kessler. Han log självsäkert. Hans medföljare tycktes ha ständig kontakt med någon i sina mobiler (Fröken Ur?). Jag noterade att han hade en hyfsat bred rygg när han försvann in genom Tivolis ingång. Han behövde inte lösa entrébiljett.

Flemming Østergaard stod bland dem som väntade. Han är den starke mannen i FCK – fotbollsintresserade vet vem det handlar om.

Så kom han till slut, Mikkel ”The Viking Warrior” Kessler.

Många har undrat hur det har gått för min kära dotter Lisa i boxningsringen. Statistiken är för närvarande +11 =0 –0. När Lisa lämnade återbud till boxnings-SM i Lund i våras ägnades det uppmärksamhet på Sydsvenskans sportsidor. Det var nästan som när Ulf Lundell gjorde sin icke-konsert. Det har varit en behaglig stiltje ett bra tag på boxningsfronten och pappa Lasse gråter inte över det. Jag är glad att det inte var Lisa som klev ut ur den där bilen utanför Tivoli.

Ett av mina uppdrag i Köpenhamn var att återupprätta Games, som jag var orättvis mot i min Köpenhamnsrapport den 6 juli. Jag kan nu bekräfta Thomas Johanssons påstående att det finns schacklitteratur i butiken. Jag hade inte något måttband med mig, men har ändå en välgrundad uppfattning om omfånget: det fanns fem gånger avståndet mellan min armbåge och fingerspetsarna på höger arm. Väl hemma har jag fått det till drygt två hyllmeter. Och det var ett helt okej urval. Jag betraktar därmed återupprättelsen som avklarad.

Köpenhamnsbörsen
Jordgubbar –5
Boxningstemperatur +5