söndag 27 oktober 2013

Efterlysning: Allsvenska godbitar

Cercle d'Echecs de Monte Carlo segrade i Europacupen, damklassen – från vänster: Humpy Koneru, Hou Yifan, Antoaneta Stefanova, ledare, Anna Muzychuk och Pia Cramling. Foto: chess-news.ru

Som framgår i denna intervju med Pia Cramling har hon tagit 9 medaljer i Europacupen med Cercle d'Echecs de Monte Carlo, 6 med laget och 3 bordspris.

Den här helgen är det höstpremiär i allsvenskan division 1 och neråt. Min mejladress finns i högerspalten. Och med det vill jag ha sagt att jag gärna tar emot allsvenskt godis i form av partier och partiställningar.

Ulf Andersson deltar i en öppen turnering i Bad Wiessee som startade i går. Ulf inledde med att besegra en lågrankad tysk. Länk under Aktuella turneringar.

Under Direktsändningar finns det nu en länk till Karpov Trophy i Cap d'Agde. Det handlar om snabbschack (25 minuter plus 10 sekunder per drag) och de åtta deltagarna spelar i en dubbelrondig bergergrupp den 25-31 oktober. Anatolij Karpov har gett sitt namn till tävlingen och är själv med i turneringen. Han delar ledningen efter fyra ronder med Etienne Bacrot och Yannick Pelletier på 3 poäng. Vasilij Ivantjuk är topprankad. De fyra främsta går till semifinaler den 1 november och sedan väntar finalen den 2 november.