torsdag 30 augusti 2018

Magnus Carlsen & Nils Grandelius

Magnus Carlsen mot Nils Grandelius i Stavanger 2016. Snart sitter de sida vid sida. Foto: Altibox Norway Chess

När Magnus Carlsen blev medlem i Vålerenga Sjakklubb talades det om att han skulle representera klubben i Europacupen. Och nu är det klart. I Vålerengas laguppställning finns även Nils Grandelius. De har arbetat tillsammans förut. Nils var ju en av Magnus sekundanter i VM-matchen 2016.

I Europacupen i Halkidiki 11–19 oktober deltar Team Viking, en klubb som har tackat nej till fortsatt spel i elitserien. En farvälföreställning? Laguppställningen: Evgenij Agrest, Rauan Sagit, Bo Lindberg, Dan Cramling, Milton Pantzar, Anders Grandell och Svetlana Agrest.

Det finns ytterligare två svenska spelare i laguppställningarna: Erik Blomqvist, Nordstrand Sjakklubb (Norge) och Christian Jepson, Nordkalotten (Danmark).

Laguppställningar

* * * * *

APOKORONAS. I sjätte ronden i Apokoronas Open fick Björn Ahlander som omväxling möta en högre rankad spelare, GM Vladislav Nevednichy (elo 2550). Det blev remi och med 4,5 poäng ligger Björn en poäng efter tätmannen Grzegorz Nasuta. Resultatservice.

DIEPPE. Efter sju ronder i Dieppe Open är det baltiskt i topp: Normunds Miezis leder på 6,5 poäng, en halv före Eduardas Rozentalis. Jan Johansson har fått ihop 4,5 poäng. Resultatservice.