tisdag 15 oktober 2019

Fide Grand Swiss – rond 6

Magnus Carlsen intervjuades av Fiona Steil-Antoni efter sin fina vinst mot Alexei Shirov.
Foto: John Saunders

Spelar det någon roll för Magnus Carlsen att han har spelat 96 långpartier i följd utan förlust och närmar sig Ding Lirens rekordnotering på 100 partier? Han har besvarat den frågan med ett ”Ja”. Han älskar att slå rekord. I rond 6 vann världsmästaren ett fint parti mot Alexei Shirov och nu är han bara en halv poäng efter ledarduon Fabiano Caruana och Wang Hao som har 5 poäng.

I första ronden var det Pia Cramling som slet med rondens sist avslutade parti. I rond 6 var det Nils Grandelius och det hade en lyckligare utgång.

Niclas Huschenbeth – Nils Grandelius 
Vit drar

Svart har initiativet men vit har goda remichanser, såvida han inte ... Efter 44.Sd3? Lxd3 45.Kxd3 blev det ett löparslutspel där svart har alla bönder på rätt färg, medan vit har två på fel färg. När den svaga a5-bonden föll femtio drag senare var det kokta fläsket stekt. Hela partiet. Nils har nu 3,5 poäng.

Pia Cramlings ansträngningar mot Jelina Danielian mynnade ut i ett slutspel med olikfärgade löpare och remi. Dessa båda är med och kämpar om saftiga penningpriser i damklassen där förstapriset är 10 000 dollar. Där ligger Dinara Sadukassova från Kazakstan bäst till med 3 poäng. Pia har 2 poäng.

Resultat
Partier
Baadur Jobavas blogg