fredag 8 juli 2011

Helgguiden

Pia Cramling i grekiska lagmästerskapet. Foto: www.skakistikiakadimia.gr

Man behöver inte kolla väderleksrapporterna för att upptäcka att det är sommar, det räcker att studera turneringsutbudet så här en liten bit in i juli. Det finns länkar till alla pågående turneringar av intresse under Aktuella turneringar i den oumbärliga högerspalten. De som tillkommer i helgen i den samlingen är Paracin, där Mladen Gajic, Lunds ASK finns med i startlistan, och Bornholms Sommer Skak i Rönne där Sten Bernhardsson, Rödeby SK och jag finns med.

Det är alltså dags igen. Jag har det lägsta elotalet i min sexmannagrupp och det är en härlig utmaning. Första ronden ikväll och sedan dubbelrond lördag och söndag. Det kommer inte bli tid till speciellt mycket rundturer på den vackra ön. Hoppas att det åtminstone blir tid till ett eller annat fiskrökeri mellan ronderna.

Det är tio år sedan jag spelade med i en turnering i Rönne förra gången. Det jag minns speciellt från den turneringen var en liten norsk parvel som jag aldrig hört talas om förut. I första ronden höll han spelet väl uppe mot en rysk stormästare till min stora förvåning. Grabben var bara tio år och en tvärhand hög. Efter hand har jag hört talas mer om honom. Vid det här laget har väl alla gissat att jag talar om Magnus Carlsen. Han slog inte någon stormästare den gången men det syntes redan då att han hade en jättetalang.

Det är osäkert om det blir något blogginlägg direkt från Bornholm. Min laptop följer med så vi får se. Du har i alla fall länkarna till de olika direktsändningarna i högerspalten och här är tiderna:

Fredag
Grekiska lagmästerskapet i Eretria, sista ronden kl 8.30
Norgemästerskapet i Oslo rond 7 kl 10
Turkiska lagmästerskapet i Konya, rond 12 kl 13
Benasque, Spanien rond 2 kl 16
Torredembarra, Spanien rond 7 kl 16.30
Barbera del Valles, Spanien rond 5 kl 17
Leiden, Holland rond 1 kl 19

Lördag
Turkiska lagmästerskapet i Konya, sista ronden kl 9
Norgemästerskapet i Oslo rond 8 kl 11
Leiden, Holland rond 2 kl 13
Benasque, Spanien rond 3 kl 16
Torredembarra, Spanien rond 8 kl 16.30
Barbera del Valles, Spanien rond 6 kl 17

Söndag
Torredembarra, Spanien sista ronden kl 9.30
Norgemästerskapet i Oslo sista ronden kl 10
Leiden, Holland rond 3 kl 13
Benasque, Spanien rond 4 kl 16
Barbera del Valles, Spanien rond 7 kl 17