onsdag 20 juli 2011

SM i Västerås, del 4

SM-gruppen i aktion. Foto: Peter Halvarsson

Jonathan Westerberg svarade för en frisk satsning mot Jonny Hector i fjärde ronden. Det blev en obalanserad mycket svårbedömd ställning. Jonny spelade med andra ord på hemmaplan och vann så småningom. Han är nu i ensam ledning på 3,5 poäng, en halv före Nils Grandelius.

Emanuel Berg råkade ut för tredje förlusten i följd och det var Tiger Hillarp Persson som fällde honom. Om jag har förstått det hela rätt, och det är inte alls säkert, så är Hans Tikkanen nu Sverigeetta (dagsaktuell ranking) efter detta:

Hans Tikkanen – Johan Eriksson
Vit drar36.Ld4! Dxd4 37.Df7 uppg.

I JSM-gruppen bröts Eric Vaarlalas vinstrad av Jonatan Berggren, men Eric leder fortfarande. I Mästarelit leder Erik Blomqvist på 3 poäng. I Veteran-SM förlorade fjolårsmästaren Bengt Hammar mot Tomas Carnstam. Börje Jansson leder på 3,5 poäng.

Dagens mest anmärkningsvärda resultat i mina ögon. Malmö FF spelade 1-1 mot Tórshávn efter att ha legat under med 0-1. Häpnadsväckande. Tórshávn har inte någon topplacering i den färöiska ligan. Det är ju som om Jonny Hector skulle spela remi med, med, med ….. ja, fyll själv i.

Sveriges Television besökte SM i Västerås. Foto: Peter Halvarsson