tisdag 4 augusti 2009

Kaj Engström från Tromsö, del 4

Kaj Engström var den ende i svenskkvintetten som vann i dag och det var tydligen inte en spikrak väg mot vinsten. Här hans rapport:
Vid dagens rond hamnade Emanuel åter i ett tidsnödsraffel när speltiden närmade sig sitt slut. Det är samma dragserie som i allsvenskan. Med endast cirka en halv minut var kom spelarna överrens om remi, såväl i går som i dag. Emanuel hade löpare mot torn i slutställningen respektive torn mot torn och löpare i dag. Det var så klart mycket spännande att följa det hela på plats. Sammantaget verkar inte Emanuel vara alltför besviken med dessa båda halvor, eftersom förlustrisken i går kan sägas ha varit större än vinstchanserna var i dag.

Peter som med stabilt spel neutraliserat två stormästare de senaste dagarna råkade i dag ut för en lovande norsk junior - det formligen vimlar av sådana här. Strax efter tidskontrollen var det dags för tredje raka remin, efter en dragupprepning, i ett tornslutspel.

Jag hade flyt igen i motståndarens tidsnöd och kunde vända en erbarmlig ställning. Dessutom föll motståndarens klocka i 39:e draget. Tobias lyckades inte med sin Skandinaviska öppning och förlorade först bonde och sedan parti. Erik lyckades med sin öppning, slutet Sicilianskt, men valde fel väg i mittspelet, kom passivt, och förlorade.

I morgon ska vi försöka spela bättre öppningar, mittspel och slutspel ...

Förresten så var jag en av de lyckliga som drog upp fisk ur strömmen igår kväll. Inga torskar men väl två fina, nåja, sejar. Morgondagens aktivitet, förutom schacket, blir "Flöjeln", linbanan upp på högsta berget i närheten.