söndag 19 september 2010

OS i Chanty Mansijsk

Idag bär det förhoppninsvis iväg för den svenska OS-truppen till Chanty-Mansijsk. Håkan Winfridsson mejlade att svenskarna kan komma lindrigt undan i oredan kring OS-arrangörernas charterflyg. Flyget från Prag idag avgår en timme senare än planerat. Det borde förhindra tidsöverskridning. Sedan får vi hoppas att Hotel Olympic är färdigbyggt och kan ta emot dem i god ordning när de väl är framme.

Högerspalten kommer den närmaste tiden att toppas av de bästa länkarna kring OS. Jag kommer att komplettera länklistan efter hand. Överst finns länken till Chess Results där vi sannolikt får den mest kompletta och snabbaste resultatredovisningen. Därnäst kommer den officiella hemsidan. Den svenska OS-truppen har en egen blogg den här gången. Ett välkommet nytillskott.

Många av de stormästare som finns med under GM-bloggar längre ned i högerspalten kommer att vara med i Chanty-Manisijsk, men frågan är i vilken utsträckning de kommer att ha tid att blogga. Så har exempelvis Jon Ludvig Hammer redan förklarat att han kommer att vara sparsam med inläggen. På den avdelningen skulle jag vilja lyfta fram Jan Gustafssons nya blogg. Den är vacker och mycket informativ. Han är coach för Danmark i öppen klass och vi kan ju hoppas att han kommer att rapportera om danskarnas framfart. David Smerdons blogg läser jag med stor behållning. Vi får väl se hur pass aktiv han kommer att vara på den fronten väl framme i Sibirien. Och kan Mark Bluvshtein fortsätta att berätta allt om sitt spel?

Chess Vibes brukar bevaka schackevenemang på ett strålande sätt, så den länken finns självklart också med. Liksom de till TWIC och Chessbase, säkra leverantörer av bra grejer. Som sagt, jag kompletterar efter hand.

Tilläggas kan att även denna blogg har en man på plats. Vem väntar jag med att avslöja tills vi ser att internetförbindelserna från Sibirien fungerar som de ska.