lördag 4 december 2010

Remistart för Pia Cramling

Från dagens rond i dam-VM. Bortre bordet: världsmästarinnan Alexandra Kosteniuk mot Amina Mezioud. Till vänster om Kosteniuk ser vi Pia. Foto: wwcc2010.tsf.org.tr

Pia Cramling fick nöja sig med remi i första rondens möte med Betul Cemre Yildiz i dam-VM. Jag har själv inte följt dagens direktsändning från Antakya, men har fått rapporter om att den var bristfällig. Klart är i alla fall att det var få överraskningar. Det var bara två högrankade som förlorade: Natalja Pogonina och Elina Danielian mot Baira Kovanova respektive Tatjana Sjadrina. Andra ronden imorgon.

Videoklipp om dam-VM från Europe Echecs.
Samtliga partier från dam-VM genomspelbara.

Som Leif Lindkvist har påpekat lämnade jag felaktig information i Helgguiden. Tatjana och Nadezjda Kosintseva är inte tvillingsystrar. Nadezjda är ett år äldre än Tatjana.

* * * * *

I elitserien vann topplagen SK Rockaden och Team Viking båda med 6-2 mot Upsala ASS respektive Farsta SK. Länk till komplett resultatredovisning under Allsvenskan i högerspalten, och mer om dagens elitserierond senare.

* * * * *

Vasilios Kotronias har vunnit grekiska mästerskapet för nionde gången. Samtliga partier från Korinthos är genomspelbara här.

* * * * *

Dagens höjdpunkt: Zlatans mål i Milans match mot Brescia.