torsdag 5 oktober 2017

Blixt- och snabbschack på internet


Chess.com/TV är stationen där man kan se stormästarna drabba samman i blixt- och snabbschacksturneringar med kommentatorer vid ringside. I går kunde vi följa en match i första omgången av Chess.com Speed Chess Championship där Magnus Carlsen krossade Gadir Guseinov med 20,5–5,5. I intervjun efteråt förklarade Carlsen att han inte alls var nöjd med sitt spel ... Han möter Wesley So i en kvartsfinal i nästa månad. Matchreferat från Chess.com.

Som framgår under Direktsändningar i den oumbärliga högerspalten är det dags för en blixtmatch i kväll mellan Simon Williams och Ben Finegold betitlad ”Death Match”. Det ska alltså framstå som en hatmatch och Williams har lagt ut en video på sin Youtube-kanal från uppladdningen. Detta att hata varandra inför en match är ju ett koncept som vi känner igen från boxningen. Sedan kramar de om varandra hela vägen till banken. I denna ”hatmatch” är det 2 500 dollar till vinnaren, 1 000 till förloraren. Information om matchen.

* * * * *

OSLO. Erik Blomqvist förlorade en miniatyr mot Boris Tjatalbasjev i rond 8. Andriy Vovk är i ensam ledning på 7 poäng. Erik har 5,5 poäng.

Resultatservice
Partierna genomspelbara