måndag 30 oktober 2017

Grande finale i Menton

Crêperie Saint Michel i Menton.

Vår sista kvällspromenad i Menton toppades med ett besök på Crêperie Saint Michel. En fullträff. Italienskan Georgia berättade med inlevelse om sina älskade crêpes och jag valde en fransk klassiker: Crêpe Suzette flambée au Grand Marnier.

Det var flambering när läckerheten stod på vårt bord. Det var inte bara spektakulärt utan faktiskt också med baktanken att crêpen ska serveras varm. Den tunna pannkakan hade badat i bland annat karamelliserat socker, apelsinjuice, citronsaft och Grand Marnier. Jag tror dem som påstår att Georgias kock gör Mentons godaste crêpes.

Å ena sidan ledsamt att vi inte fann detta mysiga ställe tidigare, å andra sidan fint att vi fann det.

Blå flammor, flambering pågår. Foto: LG

* * * * *

Elo-leverantörernas förening

Jag fick himmelska infall i Sibenik 2014 med en prestationsrankning på 2349, men efter det har jag nog tappat elo i varje turnering. Säkert har jag olycksbröder och olyckssystrar som har liknande upplevelser. Det är vår besynnerliga altruism som ser till att andra känner spelglädje och kommer upp sig i systemet.

Vi skulle kunna gå samman i en Elo-leverantörernas förening, som kan ställa speciella krav på turneringsarrangörerna. Det skulle kunna röra sig om alltifrån förtur på toaletterna till fritt kaffe. Den som bryter mot andemeningen och går plus i en eller annan turnering kan få en vänlig reprimand men ska inte bestraffas. Det ska vara tillåtet att vinna partier men över ett år bör medlemmarna i Elo-leverantörernas förening ha tillfört systemet ett försvarligt elo-tillskott.

Den som går elo-plus under ett år får lämna föreningen och kan naturligtvis inte komma i åtnjutande av de förmåner som föreningen har förhandlat fram med olika turneringsarrangörer. De som levererar mer än hundra elo-poäng under ett år blir guldmedlemmar och kan ställa ännu högre krav av typ påtår och kanelbulle.

Det är hög tid att vi organiserar oss i vår strävan att öka den allmänna spelglädjen på vår bekostnad.