söndag 1 september 2019

CA Silla till högsta divisionen

Sillas lagledare får vinnartrofén med Pia Cramling
snett bakom sig. Foto: feda.org

CA Silla med Pia Cramlimg i laguppställningen kom till Linares för att ordna avancemang till högsta divisionen, Division de Honor, i spanska lagmästerskapet. Det gick utmärkt: Silla vann division 1 och svåraste konkurrenten Andreu Paterna knep den andraplats som också innebar uppflyttning. Division de Honor arrangeras det kommande månadsskiftet.

Pia Cramling inledde med tre vinster och fyllde sedan på med fyra remier. Hon och kubanske stormästaren Kevel Oliva blev Sillas bästa poängplockare med 5 poäng.

Resultat
Partier

* * * * *

Jesus Manuel Nieves mot Björn Ahlander i Guimaraes Open.
Foto: guimaraeschessopen 

Idag avslutades Guimaraes Open i Portugal. Björn Ahlander hade möjligheten att vara med och dela förstapriset, men då krävdes vinst i sista ronden mot spanjoren Jesus Manuel Nieves. Nu blev det tyvärr inte så. Nieves segrade och blev turneringsvinnare. Björn fick nöja sig med tolfte platsen. Peter Korning hamnade längre ner i resultatlistan. Resultat och partier.

Toppmötet i sista ronden i Sants Open mellan Bharathakoti Harsha och Maximilan Neef blev en sexdragsremi. De delade förstapriset och Neef utropades som turneringsvinnare på bättre särskiljning. Tiger Hillarp Persson avslutade i moll med förluster i de två sista ronderna. Resultat och partier.