torsdag 26 november 2009

Palma de Mallorca - del 4

Översikt över spellokalen.

Partier som förloras när mobiler går i gång har blivit vardagsmat. Per Ahlström berättar om ett nytt offer för Nokiagambiten.
Efter tre raka nollor med massor av mersmak var det dags att vinna ett parti. En motståndare med lägre rating. Nu borde mina franska nerver inte ställa till med problem. Vit dessutom! Fem minuter efter utsatt tid drogs ronden igång av tävlingsledaren, som själv kom och låste upp lokalen när ronden egentligen skulle ha startat. Hur var det nu med Fide och nolltoleransen? Men man vet ju hur det är i Spanien …

Min motståndare var en jovialisk och trevlig spanjor. Vi kunde kommunicera på en rätt hyfsad engelska. Det är det inte så många som kan här nere. Tyska däremot är de bra på. På krogen dricker man bier. Kyparna säger bitte och bonne apetit. Nåväl, vi hann hälsa på varandra och utbyta några artighetsfraser innan ronden drogs igång.

Vi hann femton drag in i huvudsystemet i Caro-Kann med Lc8-f5-g6-h7xd3, när min motståndares mobiltelefon började prata, sådär spontant och ordrikt som bara en spansk mobiltelefon kan. Från ingenstans dök tävlingsledaren upp och meddelade att partiet var slut och att jag hade vunnit.

Nolltolerans var ordet, sa Bull.

Per Ahlström
Svenskarnas poängskörd efter fem ronder: Pontus Carlsson 3,5; Stellan Brynell 3; Stellan Persson 2,5; Per Ahlström 2 poäng.


Pontus Carlsson

Stellan Brynell

Stellan Persson