onsdag 2 mars 2011

Dagens vackraste?

När det inte kom in något förslag till ”Dagens vackraste drag” så gav jag mig själv ut för att finna ett kandidatdrag. Jag letade och letade – och fann inte något att hänga i grahn. Det är kanske inte någon bra idé att ge sig ut på daglig jakt efter skönhet. Men för att de skönhetstörstande inte ska bli helt lottlösa i den sena aftontimmen har jag letat fram något läckert från lördagsronden i Bundesliga:

Malte Meyer, Delmenhorster SK – Igor Glek, SF Katernberg
Vit drar


16.Txf7! Kh8
Vit vinner även efter 16...Txf7 17.Tf1 De7 18.Txf7 Dxf7 19.Ld5.
17.Dxc3 uppg.
På 17...Dd6 följer 18.Sf5 med matt eller damvinst.

* * * * *

Inna Agrest i dagens förmiddagsrond mot Spela Kolaric. Foto: www.cvijet-mediterana.com

Inna Agrest stormar fram och vann båda sina partier idag i Rijeka. Med tre ronder kvar att spela delar hon ledningen med Tereza Olsarova på 5/6. De möts för övrigt i sista ronden.

I Doha spelade Pia Cramling remi med exvärldsmästarinnan Maja Tjiburdanidze. Elina Danielian förlorade mot Humpy Koneru, men har ändå en poängs ledning före Koneru och Marie Sebag.

Samtliga partier från damernas GP-turnering i Doha genomspelbara.

I dagens rond i Cappelle la Grande tog de nio svenskarna sju poäng. Om man buntade ihop denna poängskörd skulle det nog bli en titelinteckning av något slag. Imorgon är det framför allt Sebastian Nilsson som har chansen att ta på sig en hjälteroll. Han spelar svart mot GM David Arutinian (2578). Där kan man tala om en utmaning.

Svenskarnas poängskörd efter sex ronder i Cappelle: Hans Tikkanen 4,5; Stellan Brynell, Axel Smith, Sebastian Nilsson och Mladen Gajic 4; Michael de Verdier och Samir Lejlic 3,5; Ellinor Frisk och Fredrik Hansson 3 poäng.