lördag 14 mars 2015

Reykjavik Open – rond 6

Magnus Carlsen triumferade i Reykjavik tillsammans med Jon Ludvig Hammer (till vänster). Foto: reykjavikopen.com

Under sjätte ronden var det en av åskådarna som tilldrog sig större intresse än någon av deltagarna. Världsmästaren Magnus Carlsen har kommit till Reykjavik och han gjorde ett gästframträdande i kommentatorstudion. Han stannar några dagar som hedersgäst. Igår kväll deltog han i en pub quiz tillsammans med Jon Ludvig Hammer och de vann med 26 poäng av 30 möjliga. En av frågorna: ”Vem närmast före Arkadij Naiditsch vann två partier i följd mot Magnus Carlsen.” Hm, det finns kanske en naturlig förklaring till varför det gick så bra för Magnus.

Men dessutom har vi alltså Reykjavik Open och där drabbade turneringens två topprankade spelare, Sjachrijar Mamedjarov och David Navara, samman. Det mynnade ut i ett tornslutspel där remi var ett logiskt resultat. Mamedjarov har nu fått sällskap på förstaplatsen av Alexander Fier och Erwin L'Ami. De har 5,5 poäng.

Nils Grandelius vann och har 4,5 poäng. Det var för övrigt en bra dag för de nio svenskarna. Schweizerhissen fungerar.

Resultat rond 6
Poängställningen
Svenskarnas resultat
Lottning rond 7

* * * * *

OSG Baden Baden leder tyska Bundesliga efter elva matchsegrar och en oavgjord match mot Werder Bremen, som ligger på andra plats. Rond 12 genomfördes idag. SC Hansa Dortmund med Emanuel Berg (vinst) förlorade med 3,5–4,5 mot Werder Bremen, medan SSC Rostock 07 med Stellan Brynell (förlust) förlorade mot SG Trier 1877. Imorgon spelas rond 13 med direktsändning. Resultatlänkar - se under Nationella lagmästerskap i den oumbärliga högerspalten.